Ένα μήλο την ημέρα για να… απογειώσετε την ερωτική σας ζωή!

Friend-Zone-apple-girl

Ακόμη μία καλή και..περίεργη ιδιότητα προσδίδει νέα μελέτη στα μήλα… Όπως προκύπτει, τα μήλα είναι αφροδισιακά για τις γυναίκες!


Σύμφωνα με την ιταλική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Archives of Gynecology & Obstetrics» και συμμετείχαν 731 γυναίκες, οι υγιείς γυναίκες ηλικίας 18 έως 43 ετών, που τρώνε καθημερινά τουλάχιστον ένα μήλο, έχουν καλύτερη ερωτική ζωή απ’ όσες τρώνε λιγότερα μήλα.

Οι εθελόντριες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια διατροφής και ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της σεξουαλικής λειτουργίας που λέγεται Female Sexual Function Index (FSFI).

Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει 19 ερωτήσεις για την σεξουαλική δραστηριότητα. Οι εθελόντριες χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες, αναλόγως με την κατανάλωση μήλων: σε εκείνες που έτρωγαν καθημερινά τουλάχιστον 1 μήλο και σε όσες έτρωγαν λιγότερα.

Η ανάλυση των απαντήσεών τους έδειξε πως οι εθελόντριες της πρώτης ομάδας είχαν επίμονα υψηλότερη βαθμολογία στο ερωτηματολόγιο FSFI. Μάλιστα όσο περισσότερα μήλα έτρωγαν καθημερινά, τόσο καλύτερη δήλωναν πως ήταν η ύγρανση του κόλπου και η λειτουργικότητά τους στη διάρκεια του σεξ!

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα μήλα δρουν αφροδισιακά εξαιτίας της φλοριζίνης που περιέχουν.Η φλοριζίνη είναι μία φυτοχημική ουσία με παρόμοια χημική μορφή με την ορμόνη του γυναικείου φύλου, την οιστραδιόλη, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην σεξουαλική διέγερση.

Πρώτες Βοήθειες - Τηλέφωνα

  • Εφημ. Ιατροί Αθήνας - Πειραιά: 105
  • Εφημ. Ιατροί Δήμων Πρωτεύουσας: 101
  • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών: 150
  • Κέντρο Άμεσης Βοήθειας: 166
  • Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210.77.93.777
  • Σταθμός Πρώτων βοηθειών ΙΚΑ: 210.64.67.811
  • Κέντρο Αιμοδοσίας: 210.82.19.391