Πρωινό ξύπνημα με καφέ ή... σεξ; And the winner is….

MORNING SEX

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσετε; Καφές ή σεξ; Οι άνδρες είναι λάτρεις του πρωινού σεξ… και μάλλον θα έπρεπε να γίνουν και οι γυναίκες, αφού φαίνεται πως το πρωινό σεξ έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας!


Σύμφωνα με την Debby Herbenick, καθηγήτρια σεξουαλικής υγείας στο Kinsey Institute και συγγραφέα του best seller «Because It Feels Good: A Woman’s Guide to Sexual Pleasure and Satisfaction», το πρωινό σεξ ανακηρύσσεται νικητής στη «μάχη» καφές ή σεξ ο πρωί. Όπως προκύπτει, το σεξ το πρωί μας βοηθά να απελευθερώσουμε οξυτοκίνη, ορμόνη απαραίτητη για να συνεχιστεί όμορφα και αισιόδοξα η μέρα μας.

Επίσης, το σεξ θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας προστατεύει από λοιμώξεις, μέσω των αντισωμάτων που παράγονται.

Το πρωινό σεξ τρεις φορές την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς και καρδιακής προσβολής κατά 50%, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Queens.  Το σεξ βοηθάει στη βελτίωση της ροής του αίματος, τη διατήρηση της πίεσης σε κανονικά επίπεδα, καθώς και στην πρόληψη της κατάθλιψης.

Τέλος, βοηθάει στη διατήρηση της νεανικότητας του δέρματος.

Ευεργετικές ιδιότητες βέβαια έχει και ο καφές, αφού προκαλεί αίσθημα έντονης διέγερσης και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Επίσης οι γυναίκες που καταναλώνουν καφέ έχουν μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Καρκίνου του Μαστού.

Ακόμη, ο καφές ανήκει στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών ροφημάτων, ενώ παράλληλα περιέχει μία ουσία που περιέχει μειώνει κατά 25% τα συμπτώματα του άσθματος.

Ωστόσο, εξαιτίας της καφεΐνης έχει και αρκετά μειονεκτήματα σε αντίθετα με το σεξ που έχει μόνο πλεονεκτήματα! 

Πρώτες Βοήθειες - Τηλέφωνα

  • Εφημ. Ιατροί Αθήνας - Πειραιά: 105
  • Εφημ. Ιατροί Δήμων Πρωτεύουσας: 101
  • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών: 150
  • Κέντρο Άμεσης Βοήθειας: 166
  • Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210.77.93.777
  • Σταθμός Πρώτων βοηθειών ΙΚΑ: 210.64.67.811
  • Κέντρο Αιμοδοσίας: 210.82.19.391