Στοματικό σεξ: πόσοι άντρες και πόσες γυναίκες το προτιμούν;

oral-sex-rules

Στο σεξ όλα επιτρέπονται! Πόσοι άνδρες όμως και πόσες γυναίκες τολμούν το στοματικό σεξ;


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ στον Καναδά μελέτησαν το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων όσον αφορά στο στοματικό σεξ. Οι ειδικοί μελέτησαν 1.500 φοιτητές ηλικίας από 18 έως 24 ετών οι οποίοι ρωτήθηκαν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας για τη σεξουαλική τους δραστηριότητα και τις συνήθειές στους όσον αφορά το σεξ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 900 φοιτητές που είχαν τουλάχιστον μία σεξουαλική συνεύρεση στο παρελθόν, ποσοστό 70% (άντρες και γυναίκες) δήλωσαν ότι η εμπειρία τους περιελάμβανε το στοματικό σεξ.

Μάλιστα το ποσοστό των γυναικών που ανέλαβαν τον ενεργητικό ρόλο στο στοματικό σεξ ήταν υπερδιπλάσιο (26%).

Δηλαδή ήταν δηλαδή εκείνες που «προσέφεραν» στο σύντροφό τους την απόλαυση του στοματικού έρωτα– σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό των αντρών (μόλις 10%).

Όταν οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν πόσο απολαμβάνουν το στοματικό σεξ, σε κλίμακα από το 1 έως το 4 (καθόλου έως πάρα πολύ αντίστοιχα), οι απαντήσεις τους υπέδειξαν ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες είναι πιο πρόθυμοι να το κάνουν στο πλαίσιο μιας μόνιμης σχέσης παρά με έναν περιστασιακό σύντροφο.

Η έρευνα έδειξε ακόμα πως και τα δύο φύλα δήλωσαν ότι απολαμβάνουν περισσότερο να δέχονται το στοματικό σεξ παρά να το κάνουν, ασχέτως αν πρόκειται για μόνιμη ή για περιστασιακή σχέση.

Το μεγαλύτερο «χάσμα» ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες παρατηρήθηκε όσον αφορά την απόλαυση από τον ενεργητικό ρόλο στο στοματικό σεξ. Πάνω από το 50% των αντρών δήλωσαν ότι απολαμβάνουν πολύ να προσφέρουν το στοματικό έρωτα στη σύντροφό τους, ενώ επιπλέον ποσοστό 41% δήλωσαν ότι το απολαμβάνουν αρκετά. Μόλις 7% των αντρών δήλωσαν ότι το απολαμβάνουν ελάχιστα ή και καθόλου. Όσο για τις γυναίκες, ποσοστό μόλις 28% δήλωσαν ότι το απολαμβάνουν πολύ, 55% αρκετά και 17% ελάχιστα ή καθόλου.

Πρώτες Βοήθειες - Τηλέφωνα

  • Εφημ. Ιατροί Αθήνας - Πειραιά: 105
  • Εφημ. Ιατροί Δήμων Πρωτεύουσας: 101
  • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών: 150
  • Κέντρο Άμεσης Βοήθειας: 166
  • Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210.77.93.777
  • Σταθμός Πρώτων βοηθειών ΙΚΑ: 210.64.67.811
  • Κέντρο Αιμοδοσίας: 210.82.19.391